Powered By Blogger

wtorek, 29 marca 2016

PRZEPIS na BABKA POMARAŃCZOWA



Składniki:

  • 1 szklanka mąki ryżowej,
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej,
  • 1/2 szklanka oleju ryżowego,
  • 1 i 1/4 szklanki mleka sojowego,
  • 1/2 szklanki ksylitolu lub innego słodzika, 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • sok z jednej pomarańczy,
  • otarta skórka z dwóch pomarańczy.
Przygotowanie:

Składniki suche mieszamy z sobą, dodajemy olej, mleko, skórkę oraz sok z pomarańczy i mieszamy wszystko. 
Formę smarujemy olejem, obsypujemy kaszką kukurydzianą lub  bezglutenową bułką tartą. Ciasto przelewamy do naczynia. 
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok. 35 minut ( sprawdzamy patyczkiem wypieczenie, który po wyciągnięciu musi być suchy ). 
 
SMACZNEGO:)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz