Składniki:
- 1 szklanka mąki ryżowej,
- 1 szklanka mąki kukurydzianej,
- 1/2 szklanka oleju ryżowego,
- 1 i 1/4 szklanki mleka sojowego,
- 1/2 szklanki ksylitolu lub innego słodzika,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
- sok z jednej pomarańczy,
- otarta skórka z dwóch pomarańczy.
Przygotowanie:
Składniki
suche mieszamy z sobą, dodajemy olej, mleko, skórkę oraz sok z pomarańczy i
mieszamy wszystko.
Formę
smarujemy olejem, obsypujemy kaszką kukurydzianą lub bezglutenową bułką
tartą. Ciasto przelewamy do naczynia.
Wstawiamy do
piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok. 35 minut ( sprawdzamy patyczkiem
wypieczenie, który po wyciągnięciu musi być suchy ).
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz