Składniki:
2 puszki czerwonej fasoli 4 łyżki mleka
3 jajka
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki kakao
1 łyżka jogurtu naturalnego
200 gram sera twarogowego chudego
aromat waniliowy
5 łyżek stewii lub miodu
1łyżeczka sody
100 gram gorzkiej czekolady o zawartości kakao nie mniej niż 70%
2 łyżki mąki kokosowej
Przygotowanie:
Fasolę
blenderujemy na gładki mus, dodajemy mąkę kokosową, mleko, kakao, 4 łyżki
stewii, 2 jaja, cynamon, sodę i dokładnie mieszamy. W drugiej misce
mieszamy twaróg z jajem, łyżką jogurtu naturalnego, łyżką stewii oraz aromatem
waniliowym. Do formy (o długości 30 cm, keksówka) wyłożonej papierem do
pieczenia wlewamy 2/3 ciasta, następnie nakładamy masę twarogową i wlewamy
resztę ciasta. Formę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
a 35-40 minut. Po tym czasie studzimy ciasto, najlepiej przez całą noc w
lodówce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią ciasto.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz