Powered By Blogger

środa, 30 marca 2016

PRZEPIS na ciasto FASOLOWE



Składniki:
2 puszki czerwonej fasoli 
4 łyżki mleka 
3 jajka
1 łyżeczka cynamonu 
2 łyżeczki kakao 
1 łyżka jogurtu naturalnego 
200 gram sera twarogowego chudego 
aromat waniliowy 
5 łyżek stewii lub miodu
1łyżeczka sody 
100 gram gorzkiej czekolady o zawartości kakao nie mniej niż 70%
2 łyżki mąki kokosowej 

Przygotowanie:
 
Fasolę blenderujemy na gładki mus, dodajemy mąkę kokosową, mleko, kakao, 4 łyżki stewii, 2 jaja, cynamon, sodę i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy twaróg z jajem, łyżką jogurtu naturalnego, łyżką stewii oraz aromatem waniliowym. Do formy (o długości 30 cm, keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy 2/3 ciasta, następnie nakładamy masę twarogową i wlewamy resztę ciasta. Formę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni a 35-40 minut. Po tym czasie studzimy ciasto, najlepiej przez całą noc w lodówce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią ciasto.

SMACZNEGO:) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz