Powered By Blogger

poniedziałek, 21 marca 2016

PRZEPIS na Ciasto sernikowe

Składniki na tortownicę o średnicy 21 centymetrów:

Spód:

6 łyżek otrębów owsianych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 żółtka
1 łyżka miodu
1 łyżeczka cukru waniliowego
4 łyżki mleka

Masa:

duży jogurt naturalny (400g)
opakowanie sera białego chudego (250g)
4 białka
3-4 łyżki stewii lub innego słodzika
2 budynie śmietankowe w proszku (bez cukru)
szczypta soli

Przygotowanie:

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Wszystkie składniki na spód wymieszać łyżką i wylać na papier. Piec przez 10 minut. Białka ubić ze szczyptą soli na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę. Powoli dodawać cukier, budynie oraz jogurty naturalne. Po dodaniu jogurtów masa zrobi się bardziej ciekła (nie jest to powód do niepokoju). Trzeba wylać ją na upieczony spód ciasta.Piec przez 50 minut, pozostawić do wystudzenia w piekarniku.

SMACZNEGO:) 




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz