Powered By Blogger

piątek, 13 listopada 2015

HERBATA - czerwony zabójca tłuszczu

Witajcie Robaczki:)

Właśnie zaparzyłam sobie w pracy herbatkę czerwoną i od razu pomyślałam o Was. Wrzucam kilka mądrości odnośnie właśnie tej magicznej mikstury:)

Czerwona herbata to podstawa diety osób, które zdecydowały się na odchudzanie.
Na szczególną uwagę wśród herbat czerwonych zasługuje tak zwany „zabójca tłuszczu”.
Pu-Erh, herbata, bez której mało kto potrafi sobie wyobrazić dietę odchudzającą w trakcie procesu produkcji nabiera wielu właściwości przyśpieszających nasz metabolizm, zwiększa spalanie tłuszczów.

Parzenie czerwonej herbaty:

Herbatę należy zaparzyć (najlepiej w miękkiej wodzie pozbawionej soli wapnia i magnezu) przez 3 do 7 minut, a następnie przelać do małych porcelanowych filiżanek..

Właściwości czerwonej herbaty:

·         Napar z czerwonej herbaty działa pobudzająco na wytwarzanie soków trawiennych
i stymuluje pracę jelit co przyśpiesza metabolizm, a w efekcie spalanie tłuszczów.
·         Reguluje przemianę materii – reguluje masę ciała.
·         Obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie.
·         Czerwona herbata jest obfita w związki mineralne i mikroelementy fluoru, wapnia, manganu i teiny.
·         Zawiera znaczne ilości olejków eterycznych i białka.
·         Codzienna czarka czerwonej herbaty ma zbawienny wpływ na działanie organów wewnętrznych: głównie układu pokarmowego i wątroby.
·         Zawarty w niej fluor pomaga chronić zęby przed próchnicą.
·         Poprawia pamięć, koncentrację i nastrój.
·         Przyśpiesza usuwanie toksyn z organizmu. Ma działanie moczopędne.
·         Wzmacnia organizm.

Smak i parzenie rooibosa:

Napar ma słodki, miodowy smak i słomkową barwę. Pozbawiony jest goryczki charakterystycznej dla zielonej i czarnej herbaty. Przygotowanie napoju nie sprawia większych problemów, ponieważ rooibos parzy się przez około 8 do 10 minut zalany wrzątkiem.

Rooibos właściwości:

  • Napój nie zawiera kofeiny, dlatego nie ma żadnych przeszkód, żeby pić go przed snem lub podawać go dzieciom.
  • Polecany jest dorastającej młodzieży, ponieważ zawiera dużo żelaza, wapnia, cynku i magnezu.
  • Ze względu na niską zawartość kalorii i dużą ilość mikro i makroelementów coraz częściej staje się składnikiem diet odchudzających.
  • Duża zawartość żelaza i działanie przeciwwymiotne sprawiają, że rooibos zalecany jest kobietom w ciąży.
  • Obfitość w przeciwutleniacze pozytywnie stymuluje układ odpornościowy, spowalnia proces starzenia i przeciwdziała niektórym odmianom raka.
  • Reguluje ciśnienie krwi i poziom kwasów żołądkowych.

PAMIĘTAJ
aby zabić ten tłuszcz do tej herbatki dodaj ćwiczenia i zdrowe odżywianie i wtedy sukces murowany!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz