Powered By Blogger

czwartek, 5 listopada 2015

PRZEPIS - SzpinaLove



Przepis na SzpinaLove

2-3 porcje

Połowa opakowania makaronu pełnoziarnistego (typ dowolny –świderki, pene, kokardki itd.,)
2 ząbki czosnku
Liście szpinaku mrożonego 100g
Połowa kostki ser fetta light
Odrobina oliwy z oliwek

Makaron gotujemy w osolonej soli (wg opisu z opakowania)
W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek, przez praskę przepuszczamy czosnek, lekko podsmażamy dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 3-4 minuty. Na koniec dodać pokruszony ser fetta i pozwolić mu się roztopić. Przekładamy wszystko na talerz dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i prażonym słonecznikiem.

SMACZNEGO


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz