Powered By Blogger

poniedziałek, 11 stycznia 2016

PRZEPIS CIASTECZKA czekoladowe ala brownie

Składniki:

85g gorzkiej czekolady (zawartość kakao min70%)
6 łyżek masła
0,5 łyżeczki cynamonu
2 opakowaniu cukru wanilinowego
2 łyżki miodu
2 jajka
2/3 szklanki mąki gryczanej
1/2 szklanki pokrojonych orzechów, migdałów, bakalii

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 170stopni. W garnku rozpuścić masło i czekoladę. Przełożyć do miski, dodać cynamon, cukier, jajka i mąkę. Delikatnie mieszać do momentu połączenia składników. Dodać orzechy/migdały/bakalie. Przełożyć masę do formy i piec przez około 25-30 min. Ostudzić przed pokrojeniem w kwadraciki.

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz