2 saszetki kaszy jaglanej
3 łyżki mąki ryżowej (wg uznania)
2 jajka
3-4 łyżki ksylitotu (lub innego słodzika, miód, stewia, cukier)
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
owoce, bakalie
Przygotowania:
Ugotować kaszę wg opisu na opakowaniu, do ugotowanej dodać łyżkę ksylitolu, łyżeczka masła i szczyptę soli. Kaszę studzimy. Dodajemy mąkę, 2 jajka, proszek do pieczenia, ksylitol i blendujemy na gładką masę. Przekładamy do foremek w kolejności ciasto/ owoce/ ciasto. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez 40 min.
SMACZNEGO:)
U mnie pomocnik w kuchni nieoceniony:) bez niego ani rusz:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz