piątek, 26 lutego 2016
PRZEPIS na Ciasteczka bananowe na mące kokosowej
Składniki:
2 banany
3/4 szklanki mąki kokosowej (żytnia, gryczana, ryżowa itd wg uznania)
1 łyżka oleju koksowego
3 daktyle namoczone w wodzie
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 jajko lub 1 łyżka nasion chia namoczonych w gorącej wodzie (ja dałam chia)
szczypta soli
Przygotowanie:
Wszystko razem wymieszać lub zblendować. Przełożyć do foremek wysmarowanych olejem kokosowym (lub innym tłuszczem) Piec ok. 20-25 minut w 180 stopniach. Pozostawić w piekarniku do wystygnięcia.
Można dodać polewę z 4-5 kostek gorzkiej czekolady (min 70%) z 2 łyżkami mleka.
SMACZNEGO:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz