Powered By Blogger

poniedziałek, 1 lutego 2016

PRZEPIS fit pączki (bułeczki)



 Składniki
 na 6 szt
 
300g twarogu
8 łyżek zmielonych płatków owsianych
2 łyżki mąki żytniej
1 jajko
3 białka
2 łyżki miodu
dżem lub marmolada do nadziania


Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Jeśli twaróg jest mokry odciskamy z niego wodę. Wrzucamy go do miski, łączymy z pozostałymi składnikami oprócz białek i miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę,  dodajemy je do reszty składników i delikatnie mieszamy szpatułką.  Gotową masę przekładamy do silikonowej formy na babeczki. Pieczemy prze 30-35min, do tzw. suchego patyczka. Po ostygnięciu nadziewamy pączki np. szprycą z końcówką do nadziewania lub strzykawką. Po nadzianiu zostawiamy je na jakiś czas „do góry nogami”, tak aby marmolada nie wypłynęła na zewnątrz.

SMACZNEGO:)



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz