Składniki:
250g twarogu chudego
3 jajka (białka i żółtka oddzielnie)
200ml jogurtu naturalnego
4 łyżki miodu
1 budyń w proszku waniliowy
1 szklanka wiórek kokosowych zblendowanych na gładką masę.
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywną pianę, resztę składników blendujemy na gładką masę i delikatnie łączymy z białkami. Wylewamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 50 min w 150 stopni. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy do ostudzenia
Polewa:
1 łyżka oleju podgrzanego kokosowego
2 łyżki masła orzechowego
1-2 łyżki pudru np. ksylitolu
Na górę wylewamy polewę i posypujemy kokosem, migdałami wg uznania.
SMACZNEGO:)
witam. czy zamiast wiórek kokosowych mogę dać mąkę kokosowa? jeżeli tak to ile?
OdpowiedzUsuń